Takaisin pääsivulle - Back to the main page

ISA-yhdistyksen hyvä isännöintitapa

Klikkaa sanapalkista eteenpäin!
Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta

Klikkaa sanapalkista eteenpäin!
Vastuunjakotaulukko (vanha)

Klikkaa sanapalkista eteenpäin!
As Oy -laki (vanha)

Klikkaa sanapalkista eteenpäin!

Turvallinen, terveellinen ja taloudellinen kiinteistö

(Taustakuva: Rundale Pils, Latvia)
Isännöitsijä on taloyhtiön toimitusjohtaja. Isännöitsijänä toimiminen edellyttää sinnikkyyttä, sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä - lyhyesti sanottuna itsensä likoon laittamista. Isännöitsijän työ ei sovi sellaiselle, joka haluaa päästä elämässään helpolla.

Koulutus on isännöinnissäkin kaiken A ja O. Yksi hyvä pohjakoulutus isännöitsijöille on jokin korkeakoulututkinto, joka takaa riittävän hyvän teknistaloudellisen osaamisen. Itse olen suorittanut Teknillisessä korkeakoulussa diplomi-insinöörin tutkinnon, Tuotantotalouden koulutusohjelmassa. Keskeisimmät opinnot koostuivat tekniikan perusopinnoista, sekä talousopinnoista, joista osa suoritettiin Helsingin kauppakorkeakoulussa. Myös psykologian opinnot työpsykologian laitoksella kuuluivat tutkintoon. Osan tutkinnostani suoritin ulkomailla, joten kielitaitoakin karttui.

Hyvä ja monipuolinen kielitaito on nykyään suuri etu myös isännöinnissä. Muutamissa taloyhtiössä kaikki asukastiedotteet tehdään aina kahdella kielellä, suomeksi ja englanniksi. Itse asioin sujuvasti neljällä kielellä (suomi, englanti, ruotsi ja viro). Jonkin verran osaan myös venäjää (yo-kirjoituksissa lyhyen kielen laudatur).

Isännöitsijäksi oppii vasta matkan varrella. Isännöitsijän ammatissa ei koskaan tule valmiiksi. Joka vuosi oppii lisää ja saa uutta kokemusta. Itselläni on tällä hetkellä (vuosi 2013) 10 vuotta työkokemusta takana asuintalojen, tehdaskiinteistöjen, ostoskeskusten ja suurien vuokratalo- ja kiinteistösijoittajien palveluksessa. Työn ohessa on jatkuvasti huolehdittava myös jatkokoulutuksesta. Itse olen suorittanut isännöitsijän ammattitutkinnon 2003, ITS-tutkinnon 2009 sekä AIT-tutkinnon syksyllä 2011 Kiinteistöalan koulutuskeskuksessa Helsingin Malmilla.

Isännöinnissä parhaan menestyksen ja pätevyyden saavuttaa, jos kouluttautuu ja tekee työtä vuorotellen. Vähän niin kuin tiiliseinän muuraus. Jos tiiliseinää muuratessa laittaa pelkkiä tiiliä, seinästä tulee heikko. Samoin jos laittaa pelkkää laastia. Mutta jos laittaa vuoron perään tiiliä ja laastia, silloin lopputulos on vahva.

“Mis sie tarvitset oikei hyvvää miestä. Täs siul on sellane...”
(alikersantti Antero Rokka, Väinö Linnan Tuntemattomassa sotilaassa)

Onko taloyhtiönne on suuri tai keskikokoinen? Jos haluatte hyvää ja laadukasta isännöintiä, ottakaa yhteyttä!

Mika Rautio,
Isännöitsijä, DI, IAT, ITS, AIT
Puh. 020-7438253 (työ), tai 050-5903210 (oma GSM)

Mietteitä isännöinnin kehittämisestä (klikkaa tästä)


Takaisin pääsivulle - Back to the main page